Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Nieuwbouw

 

 Nieuwbouw

De Johannes Calvijnschool, één van de scholen van de vereniging voor CNS Gouda (Christelijke Nationale Scholen Gouda), kent een lange historie. Lange tijd werd het onderwijs gegeven aan de Willem de Zwijgersingel 5. Deze locatie bestond uit twee gebouwen, waarvan CNS één gebouw in haar beheer had. Het ander gebouw werd door de gemeente verhuurd aan andere scholen o.a. de Bijenkorf. De Calvijnschool groeide en er was meer ruimte nodig. De gemeente verhuurde sindsdien het tweede gebouw aan de Calvijnschool.

Rond 2001 is er sprake van nieuwbouw en is dit opgenomen in het onderwijshuisvestingsplan van de gemeente. De directie en gemeente hebben intensief samengewerkt om tot een locatie te komen. In 2008 is er een definitief besluit genomen om aan de Dreef een nieuwe school te bouwen.

Vanaf dat moment konden er concrete plannen gemaakt worden. Het bestuur heeft architectenbureau Bos te Baarn opdracht gegeven om een ontwerp voor het gebouw te maken. Een ouder van onze school, Arthur van Werkhoven, heeft zich ingezet om een plein te ontwerpen. In 2010 is een prachtig ontwerp voor zowel school als plein afgerond en kon er gestart worden met de bouw. In september van datzelfde jaar mochten alle leerlingen getuige zijn van de eerste paal die meester van Dam, samen met de wethouder de grond in mocht heien.

Begin oktober van 2011 vond de oplevering plaats. Na een paar dagen hard werken door vele vrijwilligers en leerkrachten, kon de school in gebruik genomen worden. Het moment waar lang naar uitgezien is, vond plaats op 14 oktober 2011. De oudste en jongste leerling hebben de school officieel geopend voor de kinderen. 

De Johannes Calvijnschool is van alle gemakken voorzien: Zo zijn de krijtborden ingewisseld voor moderne digiborden (whiteboarden met een interactieve beamer). Er zijn praktische en overzichtelijke (ICT)werkplekken voor leerlingen en leerkrachten. Het klimaat in het gebouw wordt automatisch aangepast aan het weer buiten.

Verder is het prettig dat alle klassen in één gebouw ondergebracht zijn. Ook mogen we gebruik maken van het sportveld en gymzalen van respectievelijk Driestar College en Driestar Educatief.

 

Kortom: een nieuwe, frisse en fleurige school voor fris en vernieuwend onderwijs.

 

 

 
 

 

 

Artikelen

bericht zoeken:
 Zoeken

Geen items.

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |